11,5 msk
hackad dill (helst färsk men fryst går bra)
11/2 krm
salt
1 Förslag
till fisk: 3 portioner a 130 gram bitar fiskfilé som torsk eller lax eller tärnad fisk som torsk och lax blandat.
11 msk
smör
11 krm
saltTina fisk och sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn (175 grader varmluft) om du vill ha såsen till fisk i ugnen. DILLSÅS: Koka upp vatten och smula ner buljongtärning. Rör tills den löst sig. Tillsätt grädde och koka upp. Rör i maizenaredning och creme fraiche. Koka upp. Tillsätt och smaka av såsen med hackad dill, färskpressad citron och salt. Dillsåsen är klar att användas som varm sås till fisk. ENKEL FISK I UGNEN: Värm ugnen till 200 grader vanlig ugn. Smörj en ugnsform med smör. Lägg i fisken, salta och häll såsen över över fisken. Laga i ca 17 minuter om såsen är varm när du häller över den eller 25-30 minuter om såsen är kall när du häller över den.
1-2 st (ca 200 g) gula lökar 500 g nötfärs 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar ca 500-600 g vitkål 250 g (ca 3 st) skalade morötter 2 klyftor vitlök 10 dl vatten 2 st köttbuljongtärningar 2 msk tomatpuré. 1ca 500-600 g vitkål 250 g (ca 3 st) skalade morötter 2 klyftor vitlök. 110 dl vatten 2 st köttbuljongtärningar
Skolans kalla dillsåstillfisk. dillsås,. Fiskrätter. Twitter. Jag kan nog med säkerhet säga att de flesta av oss gillade den kalla dillsåsen som serverades tillfiski skolan
Servera gärna pressad potatistill. Blev tipsade av en läsare, Erika Olsson, om den här fiskgratängen. Har niintesöndagsmiddagen planerad, så är det här ett hett tips
Vispa upp ägget med en gaffel tillsammans med citronsaft och mjölk. Är du osäker på om fisken är genomstekt kan du baka dem en stund iugnen efter att du stekt dem
Tillfisken serverade jag ett krämigtbroccolimos. Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idagfick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök
Gott med ex broccolimostill. Fisk med citronsås är alltid gott. Blir så syrligt och fräscht. Blanda alla ingrediensertill såsen låt koka ihop några minuter ett par minuter
Blanda ihopingrediensernatilldillsåsen och ställ kallt i kylen fram tillserveringen. Låt paneringen torka liteinnanfisken steks i smör i en stekpanna på båda sidortills den blir gyllenbrun
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.