Dillsås till fisk i ugnen
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 dl vatten
  • 11 tärning fiskbuljong
  • 11,5 dl grädde
  • 11,5 msk ljus maizenaredning
  • 11 msk creme fraiche
  • 11 msk citronsaft, färskpressad citron
  • 11,5 msk hackad dill (helst färsk men fryst går bra)
  • 11/2 krm salt
  • 1 Förslag till fisk: 3 portioner a 130 gram bitar fiskfilé som torsk eller lax eller tärnad fisk som torsk och lax blandat.
  • 11 msk smör
  • 11 krm saltTina fisk och sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn (175 grader varmluft) om du vill ha såsen till fisk i ugnen. DILLSÅS: Koka upp vatten och smula ner buljongtärning. Rör tills den löst sig. Tillsätt grädde och koka upp. Rör i maizenaredning och creme fraiche. Koka upp. Tillsätt och smaka av såsen med hackad dill, färskpressad citron och salt. Dillsåsen är klar att användas som varm sås till fisk. ENKEL FISK I UGNEN: Värm ugnen till 200 grader vanlig ugn. Smörj en ugnsform med smör. Lägg i fisken, salta och häll såsen över över fisken. Laga i ca 17 minuter om såsen är varm när du häller över den eller 25-30 minuter om såsen är kall när du häller över den.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.