Den här dressingen kommer egentligen från receptet på Ruccolasallad, men är så god att den bör föräras med ett eget inlägg, ty det funkar alldeles utmärkt till de allra flesta sallader
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Börja med en het panna och låt smöret skumma, när skummet lagt sig och det doftar nötigt. Tillsätt lite av det brynta smöret till löken medan det steks
Servera med den smörslungade dillpotatisen och ärtpeston. Smörslungad dillpotatis. Slå av vattnet och ringla över ordentlig med smör och klipp i dill och gräslök
Dillpotatis. Men den var ju kokt i alla fall – en kompis åt gärna rå potatis med salt på. Jag försöker då och då skjuta in lite annorlunda rätter med potatis och rotfrukter, för att hitta något hon gillar
Skär upp köttet och servera med såsen och dillpotatis. Knyt om med steksnöre. Ugnsrostad fläskfilé meddillpotatis och honungssåsUgnsrostad fläskfile900 gram fläskfile1 tsk salt2 krm vitpeppar1 kruka oregano1 citron i 6-8 skivorsteksnöre2 msk rapsoljaHonungssås0,5 dl flytande honung0,5 dl dijonsenapSalta och peppra köttet. Dillpotatismed dijonvinägrätt1 kg färskpotatis400 g sockerärter, förvällda 1 minut och spolade kalla1 rödlök i tunna skivor1 dl dill, grovt hackad0,5 dl storbladig persilja, fint skurenVinägrätt3 msk vitvinsvinäger1 msk socker1 msk dijonsenap0,5 dl olivolja0,5 tsk saltBlanda potatis, sockerärter, lök, dill och persilja i en skål
Jag tänkte bara tipsa om en riktigt god hemgjord potatissallad med grön sparris och dijonvinägrett som ni enkelt kan göra som tillbehör om ni kanske ska grilla i veckan
Droppa över dijonvinägretten och toppa med svartpeppar och rikligt med dill. Ja just det – öl, wienerbød med sjokoläääääde i mitten, små soldater med hög svart pälsmössa, “hygge”, røde pølser, Tivoli, cyklar (=massor av cyklar) men självklart också smørrebrød väl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.