Du behöver 1 kg kalvbog alt bringa, rygg dill en knippa 2.5 st gula lökar 3.5 st morötter 2 l vatten 2 tsk salt per liter vatten 10 st vitpepparkorn 3 st kryddnejlikor sås 2 msk smör 4 msk vetemjöl 6 dl kokspad 2 msk grädde 1.5 msk strösocker 1/2–1 msk ättiksprit 12 %
Dillkött, en riktig klassiker i den svenska husmanskosten. Fantastisk god köttgryta som kan göras på antingen kalv eller lamm och som med sin perfekta balans mellan syra, sötma och sälta snabbt blir en succé på middagsbordet
600 g kalv, högrev eller bog. 2 msk kalvfond. Putsa och tärna köttet i lagom bitar, ca 2*2cm. Skala lök och morot och tärna löken och skär moroten i slantar
Jag gillar att många av rätterna är okomplicerade, rustika och mustiga, men framför allt gillar jag den fina brytningen mellan sött och syrligt som man möter i våra inläggningar och i den här rätten, dillkött
Dillköttpåkalvryggkalvkött, t ex kalvryggmoröttercharlottenlöken stor knippa dilltimjanhela pepparkornsaltsmörmjölättikasockergräddeSkär bort senor och fett från köttet och stycka upp i kuber, ett par cm i storlek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.