Nu använde jag ytterlår av nöt den här gången, grytan går att göra med nötkött, kalv, fläsk (tex fläskkotletter) eller till och med kyckling, det är ju liksom såsen som är grejen här…
Smaka av med dillreduktionen (ta en matsked i taget och smaka - allt går oftast inte åt. Sila av och använd så mycket du önskar i "styrka" till dillköttet
4 800 g kalvkött t ex bog 100 g rotselleri 2 morötter 1/2 purjolök 1 lagerblad 8 hela vitpepparkorn vitpeppar 1 tsk salt Sås 2 msk vetemjöl 2 msk smör 1 dl vispgrädde 5 dl kokspad (från köttet) 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar färskpressad juice av 1/2 citron ev ättiksprit (12%) ev socker 1 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Schackrutor, hallongrottor (utan pappersform) och chokladsnittar. Idag bakade jag till jobbet. Gästerna på Hotellet där jag jobbar får en guldkant på frukostbuffén
Mandelkubbar är något som jag alltid älskat och köpt färdiga på påse (”Hägges” var de absolut godaste), men nu skulle jag ju skämmas om jag köpte dem…måste ju prova själv
Målet var att de skulle smaka som IKEAs kanelbullar som (köpemässigt) är de godaste man kan hitta. Lägg varje bit i en bullform (gärna i en muffinsplåt) och låt jäsa under bakduk, ytterligare ca
Tillsätt salt, vitpeppar, purjolök, morot (skuren i bitar) och dillstjälkar. blanda majsstärkelse (Maizena) utrörd i lite kallt vatten direkt ner i den heta buljungen under omrörning
1 kg potatis (oskalad)300 g rimmat fläsk1 gul lök1/2 tsk krossad kryddpeppar1 ägg3 dl vetemjöl + mjöl att forma kroppkakorna medSmör, saltKoka potatisen mjuk i lättsaltat vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.