Det har varit ett långt blogguppehåll med fokus på annat än mat. Jag har mest ägnat mig åt jobb, sjuka husdjur, familjemedlemmar som behövt hjälp och korsord
Sjud en stor vid panna med vatten till vattenbad. Servera Hollandaisesåsen direkt när den är varm. Ställ bunken med äggen i det varma vattenbadet och vispa äggulorna så att de blir lite över fingervarma - runt 50 grader. Tycker du Hollandaisesåsen är för tjock kan du spä med 1-3 matsked vatten eller torrt vitt vin
Ställ den i en större kastrull med sjudande vatten. Ta bort kastrullen från vattenbadet och vispa i smöret lite i taget utan att bottensatsen kommer med
Hollandaisesås är ju så himla gott (som alla hemmagjorda smörsåser…) men jag kan tycka det är lite drygt att hålla på med vattenbad och smälta smör etc
Ställ den i en större kastrull med sjudande vatten och vispa kraftigt tills det tjocknar. Droppa i smöret under vispning, lite i taget, undvik att få med bottensatsen, det vita proteinet
Det här receptet kan faktiskt gå åt två håll, antingen gör man såsen med vatten och får då en citronsyrlig buljong till fisken, vilket är kanongott, eller så använder man creme fraiche om man är sugen på något mer såsigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.