Är man nybörjare på surdegsbakning så kan ett danskt rågbröd rekommenderas att baka. Brödet klarar sig nämligen upp till en vecka utan att det behöver frysas, lämna gärna plastpåsen lite öppen så det kommer in luft då
Det blev inte några nya recept inför påsk i år, eller ens tips på tidigare års kreationer. Detta recept på sallad på kallrökt lax fungerar emellertid lika bra till Valborg, Pingst, eller varför inte till midsommar
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Lägg steken med svålen uppåt i braspannan och ställ in denna i nedersta delen av ugnen, 175 grader och ca 1½ till 2 timmar. Öka värmen på ugnen till 275 grader och säll den på grillning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.