Jag och syrran bestämde oss för att julbakatillsammans i år, så förra veckan bakade vi anisgrisar, rimbobullar, mandelmusslor, spröda kanelkakor och chokladrutor med blåbär
Mitt knep för att få dem på det senare viset är att tillsätta vaniljkräm i smeten. Men gör du det är det bäst att temperera chokladen så att den inte blir missfärgad och matt, stelnar snabbt i rumstemperatur samt smälter i munnen i stället för i händerna
Det här receptet kan du dubbla eller tredubbla om du vill ha riktigt mycket silltilljul. Sillindustrins inläggningar är ofta väldigt söta, så var det inte i de svenska, traditionella recepten förr
Tilldet behövs inte många ingredienser alls, bara kryddor, lagerblad, röd lök och sill. Något som är väldigt enkelt och som du kan imponera med på julbordet, är att lägga in din egna sill
Lägg de kokta revbenen i en skål och tillsätt marinaden. Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och salt och låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter. Värm ugnen till 200 grader
Jag dricker väldigt sällan sprit, men tilljulsillen är det gott med en liten nubbe. Sillindustrins inläggningar är ofta väldigt söta, så var det inte i de svenska, traditionella recepten förr
Lingonen är ju inte mogna ännu men det går ju förstås bra att köpa i affären också. Dessa funkar ju såklart inte bara till midsommar utan till påsken och julen också, ja, året runt helt enkelt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.