Skär smöret i bitar och blanda ner det. 1. Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa
Det är faktiskt inte så dumt med rutiner ibland ändå och det enda som jag har fuskat lite med sedan jag började jobba igen är träningen och det känns i hela kroppen att man tagit ut sig alldeles för lite dem senaste två veckorna även om jag varit ute och kört ett par gånger
Nu såhär på Söndagskvällen känns det som helgen rundats av och avslutas på bästa sätt. Sedan har vi staplat ved och påtat i trädgården och det finns ingen skönare känsla än när man klippt gräs, rensat rabatter, solen skiner, barnen leker och man ska till att tända grillen
Sill med emulsion på brynt smörinlagd sillhårt brödbrynt smöräggulavinägerLåt det brynta smöret svalna av så det har ungefär samma temperatur som ägget och vinäger
Helhetsmässigt kan vi konstatera att det finns mycket goda hamburgare i New York. Det var nämligen en fin restaurang (med Michelinstjärnor) som hade en food truck där de serverade hamburgare och jag såg så fram emot att testa, Tyvärr hade de inte börjat vara ute på lördagar ännu så det får vänta till nästa New York-resa
En kryddig kalops med jordnötstwist skulle jag vilja kalla det. Det var lite andra tider då. Nuförtiden skulle vi nog dessutom tala om nordafrikanskt, sydafrikanskt eller västafrikanskt osv om de olika köken i Afrika för de skiljer sig åt beroende på geografin och lokala råvaror samt varifrån de fått influenser när det gäller det kulinariska
Som utlovat kommer här receptet på rätten som jag tävlade och vann med på tisdagens Cook Off mellan mig och Linda Råberg (Lindas Matstuga) som Ta Fram Det Bästa arrangerade
Glöm smaklös tofu, den här är det bra drag i. Den här gången valde jag att bli lite inspirerad av de goda smakerna i det marockanska köket med både inlagd inlagd citron, spiskummin och färsk koriander
Här har jag inspirerats fråndet italienska köket och deras maträtt ”ziti”, men då haft i kalkonbacon istället för korv plus att jag har i vita bönor i tomatsås och soltorkade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.