Det här receptet är väl svenskt får man säga och är inspirerat från ovan nämnde grupp. Jag fick en massa tips när jag i den gruppen efterlyste hur man kan laga till brysselkål så att det smakar GOTT
Alla recept är gluten- och mejerifria. Det här brödet är så gott. Och det blev jättebra. 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C. Låt degen stå i 10-15 minuter. Låt stå och jäsa i 75-90 min. Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. ) 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C
» E-postadress. Det här med vardagsmat…. jag fick tid över till det med denna onsdagskväll. När jag var liten hände det ganska ofta att vi åt efterrätt
Nu är det dax igen, städade kylen och kikade in i frysen som hastigast… hihi. Var en del flaskor som jag fick slänga och det gillar inte jag, så nu måste jag skärpa mig… första nyårslöftet
Jag har redan bakat det två gånger och det försvinner FORT. Jag blev lite förvånad första gången jag gjorde det eftersom konsistensen blir som en blandning mellan ljus sockerkaka och bröd
Som ofta med glutenfritt bröd är det bra om man låter det svalna helt innan man skär i det. Givetvis så åkte det ned ett antal skivor ut till skärgården och var gott som tusan till både västerbottenost och kräftor likväl som på morgonen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.