Det blev Volmars Skållebröd
Bagarbertans baksida
Bagarbertans baksida
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g grovt rågmjöl
  • 70 g hela linfrön
  • 230 g vetemjöl
  • 1 liter kokande vatten
  • 30 g jäst utrört i
  • 1½ dl ljummet vatten
  • 20 g salt
  • 850 g vetemjöl till "lagom" konsistens (ej för hård)
  • 40 minuter Värm under tiden ugnen till 250 grader och ställ in en plåtform (för vatten) i botten på ugnen
  • ½ dl vatten i plåtformen
  • 175 grader efter
  • 10 minuter Grädda ca
  • 50 min eller till brödets innetemp är
  • 98 grader Låt bröden svalna på galler och vila till nästa dag inlindad i bakdukar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.