Nu har alla åkt hem, så vi får se om det är någon bra film på tv. Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blevdet ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Matfoto på brun och gul mat blir sällan kul men det här blev så förbannat gott. Crock-Pottad kotlettrad med vilda fantasier (se här hur det gick till), såsen med en rejäl skvätt björnbärsbalsamico och grädde, den mjukade löken från såstillverkningen (skulle slängas med löken smakade ljuvligt av balsamicon) och smörkokt rödbeta
Ju längre du kan steka den i ugnen på låg temperatur desto bättre. Lägg den i en skål medans den fortfarande är varm och klicka sedan ner smöret i bitar och låt det smälta tillsammans med den fortfarande varma spenaten
Men detblev riktigt lyckat. Det har visat sig att de gelébildande fibrerna i psyllium till stor del har samma egenskaper som gluten i samband med bakning
Det stupade dock på jordnötterna som skulle vara tillbehörtill rätten. Om det inte vore för att varenda jordnötspåse innehåller spår av alla nötter i världen
Smält sockret så att det blir ljusbrunt. Jag köpte en sån där liten flaska portvin så jag hällde i tills den tog slut och så tog jag en slatt rödvin som vi hade över
Riktigt krispigt blevdet när jag gjorde rotsellerirösti till frukost härom dagen. Stekpannan ska naturligtvis inte vara på högsta värmen och man vill låta rotsellerin gå ett tag så att den hinner får färg och bli krispig på ena sidan och tillagad på andra sidan
rörigt för några dagar sedan när det skulle tillberedas picnicbog. Vart fall så när vi väl var hemma igen så va ingen speciellt hungrig men nu hade vi ju redan börjat tillaga den skära picnicbogen så då åkte den in igen men fick inte alls den omvårdnad som den skulle behövt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.