Blanda alla torra ingredienser och blanda med det avsvalnade smöret. Bryn smöret på medelhög värme. Smöret ska vara gyllene och dofta nötigt så att det ger karaktär till kakan och mjölkproteinet fastnat ordentligt i botten
Helt perfekt smak enligt mig, med sötma från mandeln och syran från citronen. Den är smaksatt med citron, så den blir inte så där söt som mandelkakor kan bli
Låt krämen tjockna och häll sedan upp den i en skål och låt den svalna. Koka ca 500-600g rabarber och jordgubbar tillsammans med 5dl vatten och 1,5-2dl socker och en frön från en halv vaniljstång
Skiva eller tärna jordgubbarna och lägg i en kastrull tillsammans med vatten, socker och limesaft. Ät krämen med gräddmjölk eller något mjölkfritt alternativ om du inte tål mjölkprodukter
Dela gubbarna i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med rivet limeskal. Tänk på att om du gör efterrätten dagen innan, vilket går kanoners bra att göra, så täck formarna med ett bakplåtspapper så undviker du risken att det ska bli en tråkig hinna på pannacottan som det kan bli om den får stå för länge
Den här krämen kokar jag till min tvååring och han är nöjd med den osockrad. Med syltsocker är det lätt att göra egen sylt som smakar så mycket bättre än färdigköpt
Mixa blåbären och blanda med citron, grädde, vanilj och salt. Smaka av med honung om det behövs. Ta kastrullen från värmen och rör ner lite till av smeten
Krydda med oregano, salt och svartpeppar och rör runt. Lägg snittarna på en plåt med bakplåtspapper. För ett par veckor sedan bjöd vi vänner på middag och dessa recept har jag ännu inte hunnit få ut på bloggen mitt i allt jobb och andra recept
En saftig chokladbotten med jordgubbsmousse, fläderpannacotta och italiensk maräng. I år var jag faktiskt trött på gräddtårta med jordgubbar redan innan midsommar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.