Doppa en slickepott i olja och lägg med hjälp av den över nougaten i formen. Bästa dagen på hela året är här och jag hoppas ni får en strålande jul med mycket god mat och godis
Täck plåtarna med folie och strö rikligt med kokos över plåten. Nu när våren smyger sig på så fick jag inspiration av citron ochapelsin vilket jag tycker är fräscht, gott och nyttigt
Rör margarin och lite av strösockret mjukt med elvisp, blanda i ett ägg och lite mer strösocker. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och blanda det ner i margarinet lite åt gången, tillsätt mjölken när all vetemjöl är blandat i och smaka på smeten (om det smakar "mjöligt" blanda i mer mjölk)
Pressa ut saften ur apelsinerna, koka upp det tillsammans med strösocker och smaksätt med Cointreau. Värm på ägg och strösocker till fingervarmt i en kastrull, häll över i en bunke och vispa vitt och pösigt med en elvisp
Rör ner smörblandningen, vispade ägg, apelsinskaloch -saft samt grädden. Smält smör, strösocker, muscovado-socker och sirap i en kastrull på spisen och häll det över chokladen
Ringla mörk choklad med en liten sked över kokostopparna och låt stelna. 2 Rör ihop kokosflingor, smör, socker, ägg ochapelsinskal (endast det orange) och låt stå 10 min. 3 Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Forma till toppar och grädda mitt i ugnen 10–15 min. 1 apelsin, finrivet skal
-) och först ut är saffransskorpor, ville testa något nytt så det blev skorpor med smak av apelsinoch choklad, goda blev det, men jag föredrar nog saffransskorpor som de är, nu tog apelsinenoch chokladen över och gjorde att de inte smakade så mycket saffran men himla goda ändå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.