Sofias små galaxer, som snart ska fyllas med choklad och därefter brynt smörkola medkokos. Det var första gången jag kom i kontakt med temperering och gjutning av choklad
500 g mjölk 500 g grädde 50 g glykos 125 g strösocker 125 g mörkt muscovadosocker 240 g äggula 1,5 gelatinblad 30 g smör, brynt 7 g salt 2 dl valnötter
DESSERTMED CITRONMOUSSE, HALLONPANNACOTTA, CITRONCRUNCH, FLÄDERMARÄNG OCH SNÖ PÅ BRYNT SMÖR. Jag tänkte bjuda på en dessert som vi kör just nu på restaurangen och smakerna kring denna dessert är ju självklara med tanke på årstiden
Smulpaj med rabarber & kokos. Samma galna humor och Zach Galifianakis är med även här. Jag kan ha lite svårt för komedier annars, men jag gillar verkligen humorn i Baksmällan-filmerna
Lägg i en bunke och blanda med blåbären, maizenan och ev lite socker (i så fall några matskedar). Smaskig att äta ljummen med glass, vaniljsås eller smaksatt youghurt
Blanda ihop riven kokosmed honung och lite kokosmjölk. Så skönt med sånna helger ibland. Jag gjorde även dessa, riktigt goda kokosoch chokladbars, gjorda på enbart bra ingredienser, vilket känns bra
Hittade det här receptet i en gammal buffétidning från Ica och det lät ju supergott så det fick bli att bjuda på det till efterrätt igår då vi varit med Joels familj+respektive och ätit middag
En dessert ti die for. Alla komponenter kan göras dagen innan för att sedan samma dag det skall ätas montera ihop alla tillredda komponenter på en tallrik och dekorera med färsk frukt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.