Så det blev grillat på menyn, följt av världens smidigaste dessert. Vispa grädden, och garnera marängen med grädde och bär efter vad årstiden bjuder på
Häll ner dem i en kastrull tillsammans med sockret och en halv vaniljstång, delad på längden. Häll sedan marmeladen genom en sil, så att den passeras, och alla stänglas fastnar i silen
Grädda i mitten av ugnen till de börjar få en gyllenbrun färg och nästan börjar sätta sig i mitten. Efter en sådan härlig dag i köket ska jag bjuda er på ett helt fantastiskt recept på citronfondant med vit choklad, det är svårt att med ord beskriva hur god denna är
Eller vill du bjuda dina älskade på något lyxigt men tiden är knapp. Oreo dessert,. Denna är desserten som räddar dig samtidigt som den ger dig extra poäng 17 M
Gör färdigt alla komponenter, och montera din dessert när det är dags. Det torkade blåbären som är grovmalda har jag köpt färdiga på burk hos min lokala Ica handlare
Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Jag gillar att man kan variera den lite från gång till gång med de råvaror som är i säsong. Detta är en dessert som man snabb slänger ihop om man får oväntat besök
Det är en salt färdig mix av lakritspulver, salmiak och rörsocker som kokats till en trögflytande svart lakritssyrup, perfekt att använda till glass, milkshake, bakning och smaksättning i såser med mera
Fötter av vit choklad och en del av denfärgad rosa. röd karamellfärg. Vips har du den roligaste, gulligaste, sötaste, godaste och mest uppskattade desserten någonsin
1,5 grädde (vispad)4 dl cremefraiche (två burkar)200 gr smält choklad(vit marabou)Skalet av en citron( tvätta citronen och riv)Blanda ihop detta till en slät smetHäll upp i glas och in i kylen
I fredags hade vi middags gäster och då bjöd jag på dennadessert. Desserter. 5 dl grädde1 dl eko mjölk150 G vitchoklad 2 gelantinbladLägg gelantinet i blöt Koka upp grädde och mjölkHäll den varma mjölken/grädden över chokladenRör tills det smält och rör ner gelantinetHäll upp i önskad formLime och mynta pannacotta
Hade en läskande burk lemoncurd ståendes i kylskåpet häromdagen (tro det eller ej men den hade inte ätits upp av sambon ) och en efterrätt som skulle göras till en middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.