Pajdeg. 1100 g smör. 11 dl riven ost. 13 dl vetemjöl. 13 msk kallt vatten. 1Fyllning. 1500 g nötfärs. 1140 g hushållsmedwurst eller någon annan sorts rökt bacon/salami
Ikväll skulle jag ju hitta på ngt kul med makrill i tomatsås som jag skrev förut och det blev mycket riktigt med tunnbröd, keso och ägg men jag hittade lite räkor också och då blev det ju lite lyxigare
Den ljuvligaste av alla äppelpajer någonsin. Gör den du med, du kommer inte att ångra dig. Jag blandade äpplen från trädgården med köpta lite syrligare
Tårtans utsida200 g mandelspån, rostade florsocker. Smörkräm180 g vispgrädde [1,75 dl] 180 g strösocker [2 dl] 140 g äggula [7-8 st] 0,5 krm salt 275 g smör
Oscar den II. s tårta är en lyxig marängtårta med en härlig smörkräm. Vänd ner den malda mandeln. Vänd omedelbart upp den färdiggräddade bottnen mot ett bakplåtspapper och dra bort bakplåtspappret från bottnen
) Korten blev tyvärr inte så bra då korten jag tog hemma var med alldeles för rörig bakgrund och korten jag tog på tårtans plats på vinden var ljuset väldigt dåligt men de får gå ändå, måste ju visa er tårtan
Fyll botten med vispadgrädde och skivade jordgubbar. Överst ett lager grädde. Ingen grädde på sidorna. Dekorera med jordgubbar i halvor och det gröna kvar
Vispa grädden ganska hårt. Lägg på nästa lager och täck in hela tårtan i vispgrädde. Lägg i en rund form, helst med löstagbara kanter och grädda i ca 40-50 min, stick i kakan för att se att den är klar
Den var ju då den största jag någonsin gjort och den som tagit längst tid att göra och jag trodde att de fortfarande skulle vara den som tagit längst tid att göra ända tills jag nästan var klar och förstod att Nowelia´s tårta tog längre tid än jag räknat med
Tog faktiskt inte alls många bilder på tårtan då den var klar och stod uppställd så därför är ljuset och kvaliten lite halvkass men jag hoppas ni ser ändå
Hemgjord Baileys – förmodligen den mest korkade fredagsdrinken någonsin. Det känns som att det är dags för något sådant, hösten är här och kvar lär den bli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.