Det har varit en lång vecka med sena kvällar och just den här fredagen har känts så himla avlägsen. Det ska bli så otroligt skönt med en lugn och skön kväll
Det är gott med något lite syrligt till den söta mjölkchokladgräddenoch kakan. Efter ett antal mediokra försök att få till chokadganache under årens lopp, har jag nu hittat proportioner för denna vispade mjölkchokladgrädde, som verkligen fungerar
Det har varit svårt att hinna och så kände jag att den passade bättre så här inför helgen. Till drinken så gjorde jag sockerlag, men lätt det koka ihop tillsammans medkanelstängeroch nejlikor vilket gav drinken en hint av kanel men inte så mycket så att det tar över (vilket kanel lätt kan göra)
Det här inte den konventionella, söta klibbiga kolasåsen utan är en len sås med nötig smak av karamelliserat socker och brynt smör och en frisk syra från sumak
när den kokat färdig så lägg ner vanilinsocker och mandel. Kulprovet är lite kallt vatten i en kopp, lägg i lite kolasmet i koppen, när kolan blir lagom till att rulla en kula, är den färdig
Den sockerfria päronkakan medkanel visade sig vara dengodaste sockerfria kaka jag bakat hittills. Egentligen ska det vara sötströ i den, men jag har ju lite svårt för det så jag sötade med mosad banan istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.