Smält chokladen över vattenbad och bred den över kolasåsen. Jag är ledsen för att det är glest mellan inläggen just nu men skolan tar enormt mycket tid, barnen är förkylda och jag själv försöker hänga med i ett tempo som just nu är liiiite för högt
Vispa ägg och socker ordentligt. Vi gjorde lite ändringar i förhållande till Linus recept mest pga att inte alla ingredienser fanns hemma plus lite tidsbrist, men prova gärna Linus version, för den låter helt fantastisk
Den här gången blev det en kaka som smakar som godiset Bounty, alltså av choklad och kokos. Om en inte vill använda kokosolja i kakan går det bra att öka mängden smör
Toppade den med vispad grädde som jag färgat ljusrosa och sedan en massa jordgubbar på det. Bakade denna snabba somriga tårta igår då vi skulle få besök
-) Blanda sedan in lavendel och finhackad choklad. 200 g smör5,5 dl vetemjöl2 dl strösocker1 tsk bikarbonat2 msk sirap1,5 msk torkad lavendel100 g mörk chokladhacka / knåda ihop smör, mjöl, socker, sirap och bikarbonat till en deg. ta ut och gör 20 skivor av varje rulle. lägg på bakplåtspapper på plåt och grädda i 10 min i 200 C
Denbästakaffekokaren är den i södra Sverige allmänt använda glaskolfven eller glaspumpan, som under kokningen upptill tillstänges med en propp eller ett lock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.