I helgen har det bakats julgodis i ett hejdundrans tempo. . Jag hade världens finaste småkusiner här som baksällskap och vi hann med att göra 5 olika sorter under dagen
Nu tyckte mamma visserligen inte att det var knäck i dom här, men det tyckte jag. Det var lite mer chokladsmak i dom i och för sig, men det var ända som en mandelmussla fylld med knäck och det var precis lika gott som det låter
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. Det här är första gången jag bakar egna och för att få till dem använde jag Leilas recept
Blanda sedan lingonen med övriga ingredienser i en vid kastrull. Låt koka på medelvärme tills kolan håller 125°. Remsans rocky road , 1 form 20x30 cm 200 gram mörk choklad, 70 % 200 gram mjölkchoklad (ta en utan för mkt tillsatser) 25 gram smör 1 burk kondenserad mjölk 2 tsk vaniljsocker 3 dl salta cashewnötter & jordnötter 2 dl marshmallows (klipp stora i mindre bitar) Klä formen med aluminiumfolie. 1 burk kondenserad mjölk
Det här är första gången som jag provar att göra egen likör. Receptet har jag hittat i en klassisk kokbok från 1891 som heter Science in the Kitchen and the Art of Eating Well av Pellegrino Artusi
De senaste veckorna har det provlagats, provlagats och provlagats, rätter har förkastats eller fått godkännande, vin- och matkombinationer har undersökts
Snart är det jul. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke (inte nötter och lingon). Just i år betyder det inte bara massor av mat och julkakor, att världens bästa bror kommer hem och att ännu en världsmysig jul hos mormor och morfar är på gång
Strandserveringen som vi besökte då finns inte kvar, det finns helt enkelt ingen strand där mer. Stranden hade dock förändrats en hel del sen sist, det är mycket erosion här också så en väldigt stor bit hade försvunnit ut i havet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.