Deep dish pizza
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Deep dish pizza
  • blir 2 pizzor ca 22 cm i diameter
  •  
  • Deg
  • 8 ½ - 10 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl finmalet majsmjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 pkt torrjäst ca 12 g 5 dl vatten ca 40 C varmt
  • 50 g smält smör + 50 g rumsvarmt smör
  •  
  • Sås
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta 1 msk tomatpuré
  • 1 msk mörk balsamicovinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 500 g passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • ½ tsk torkad timjan
  • ½ tsk torkad basilika
  • ½ tsk torkad oregano
  • 1 lagerblad Övrigt:
  • 300 - 400 g riven mozzarella
  • 4 msk riven parmesan
  • lite olivolja till degkanterna
  • lite matfett till att smöra formarna med

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.