Mina recept dyker upp lite överallt just nu. Min Redaktör på Optimal Förlag, Inger Martin, hade varit snäll och skickat mig ett exemplar av LCHF för seniorer
Man kan byta ut mot man man känner för egentligen. Oftast gör jag den "vanlig" med pinjenötter och parmesanost, men ibland ändrar jag lite i receptet genom att byta ut mot mandel och västerbottenost
Vill du ha en lax med lite mer mustig äppelsmak så häll över calvados. Jag tog därför fram en äppelgravad lax när jag skrev min kokbok Långkok för LCHF och Paleo, som idag är slutsåld hos Pagina förlag
Då får jag väl dela med mig av mitt lilla fina recept nu inför fettisveckan. Dom här bullarna smakar PRECIS som en helt vanlig semla, där är lite mindre sötma men det kompenserar man med fyllningen♥
Påsken närmar sig med stormsteg och förutom den goda maten och påskägg fyllda med godsaker, så är väl ändå påskpysslet något som är riktigt trevligt att se fram emot
Lite godare lax. Det finns ju hundratals olika sätt att panera och servera lax på, idag krossade jag nachos och blandade med finhackad chili och raspet från en citron, klappade in det på laxen och toppade med några skivor citron
Jag älskar att laga och äta mat och dricka goda viner och bara njuta av hela härligheten…men efter ett tag visar det sig både på vågen och det allmänna tillståndet, att det kanske blivit liteför mycket av det goda
Så varför inte bjuda på just lammrostbiff denna påskafton. cirka 500 ml kyckling eller ljus kalvfond eller lite av varje. 1 liten gul lök. 500 ml kyckling eller ljus kalvfond eller lite av varje. 1 liten gul lök
Häll några droppar olivolja i en tjockbottnad kastrull, tillsätt vitlöken och löken och låt den svättas en liten stund utan att bli allt för brynt, lägg i spenatbladen och sautera dem i några få minuter
Jag lägger mina kakor i en stor glasburk som ställs på köksbordet för att se lite snygg ut. Själv är jag överförtjust i just enkla småkakor baserade på mjöl, smör och socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.