Davids knäckebröd på surdeg
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g vatten
  • 1500 g fint rågmjöl
  • 1250 g vetemjöl
  • 120 g honung
  • 110 g jäst
  • 120 g salt
  • 140 g surdeg på råg
  • 1 Flingsalt, linfrön och sesamfrön att strö över
  • 1500 g vatten 500 g fint rågmjöl 250 g vetemjöl 20 g honung 10 g jäst 20 g salt 40 g surdeg på råg Flingsalt, linfrön och sesamfrön att strö överBlanda alla ingredienser i degblandaren. Kör degen i ca 10 minuter. Degen ska vara fast. Låt degen vila i plastpåse i kylen i ett dygn. Sätt ugnen på 250 grader. Dela degen i 20-25 bitar. Forma bitarna till runda bollar. Kavla ut bollarna tunt på mjölat bakbord. Nagga med nagg eller gaffel. Lägg över den utkavlade degen på en plåt. Strö över flingsalt, linfrön och sesamfrön. Grädda i ca 10-15 minuter, tills knäckebrödet är gyllenbrunt. Håll koll under tiden, det blir snabbt bränt. Lyft med en gaffel och titta på undersidan, den kan vara mer gräddad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.