Ett enkelt stekpannebröd som jag använde till både mellis och en middag. Det är godast om man äter det nygjort men går även att värma upp en snabbis i brödrosten
Dessa lättbakade, saftiga fullkornslimpor är jättegoda och nyttiga. Förutom grovmalet rågmjöl så innehåller de också godsaker som rågkross och solrosfrön, vilket ger ett härligt tuggmotstånd och ett extra fibertillskott
0. 5 liter vatten (rumstempererat). 125 g jäst. 12 tsk salt. 11 tsk olivolja. 111 dl (660 g) Kungsörnen KärnvetemjölKolla gärna in Matgeeks video när han bakar nattjästa frallor för att få bakninginstruktioner steg för steg
Dag 1. 500 g vatten 300 g hel råg 200 g solroskärnor 50 g linfrön 40 g salt. 1Dag 2. 500 g vatten 300 g mörk sirap 300 g grovt rågmjöl 300 g finmalt rågmjöl 300 g vetemjöl 60 g jäst hela fröblandningen, från dag 1
Rågbrödet behöver mogna och sätta sig i minst ett dygn för bästa smak. Rör ihop allt så att det blandas väl och klicka ut degen i 2 bakpappersklädda brödformar (1,5 l)
Jag tror receptet är en variant av ett recept som danska matprofilen Camilla Plum lagat. Ugn, 200°C. Blanda samman alla ingredienser noggrant, gärna i assistent
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.