Danskt rågbröd med surdeg
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 540 g grovt rågmjöl
  • 390 g vetemjöl
  • 230 g surdegsgrund av vete (eller råg)
  • 650 g ljummet vatten
  • 100 g solrosfrön
  • 30 g linfrön
  • 15 g flingsaltHa ner rågmjöl, vetemjöl, surdegsgrund och vatten i bunken till en hushållsassistent. Blanda allt hastigt. Täck bunken och låt den stå i 1 timme.Rosta solrosfröna i en torr panna så de får lite färg. Låt svalna.Ha ner solrosfrön och linfrön i bunken till hushållsassistenten. Kör assistenten i 12 minuter. Ha ner saltet och kör ytterligare 4 minuter. Täck bunken och låt den vila i 10–12 timmar. Degen ska vara lös och klistrig.Olja två avlånga formar och ha ner degsmeten. Täck formarna med en handduk och låt jäsa under natten (cirka 6–8 timmar beroende på innetemperatur).Värm ugnen till 200°C (morgonen efter). Ställ in formarna och grädda bröden i 40–45 minuter tills de kommit upp i en innertemperatur på 97–98°C.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.