Danske kockens franska chokladkaka
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 11 ½ dl kakao
  • 12 tsk bakpulver
  • 11 tsk salt
  • 1275 g mörk choklad
  • 1125 g smör
  • 16 medelstora ägg
  • 15 dl socker
  • 11 ½ dl crème fraiche, ej lättvarianten
  • 12 dl vetemjöl 1 ½ dl kakao 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 275 g mörk choklad 125 g smör 6 medelstora ägg 5 dl socker 1 ½ dl crème fraiche, ej lättvariantenSätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Vispa ägg och socker pösigt. Smält chokladen och smöret i vattenbad, och blanda ner i äggblandningen. Rör försiktigt ner mjölblandningen, och sist crème fraichen. Häll i formen och grädda i ca 35-40 min. Det är viktigt att hålla koll på kakan, den ska vara väldigt kladdig. Ta ut och låt kallna. Låt gärna stå i kylskåp över natten. Servera med vispad grädde/vaniljglass och hallon. Kakan går också bra att göra glutenfri, men minska då på sockret till 4 dl, ersätt vetemjölet till finax fina mjölmix (Semper fungerar säkert också), sänk ungnsvärmen till 150 grader, och vakta kakan mycket nogrannare. Den blir nämligen torr mycket snabbare, så grädda den bara i ca 20 minuter och ställ sedan riktigt kallt!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.