Värm upp en stekpanna med oljan och vitlöken. Lägg ner rödlöken och köttet och stek dem ca 2-3 minuter. Tillsätt bambuskottet, ostronsåsen, sojasåsen, svartsojan, sockret och vattnet och stek dem ca 2 minuter
Det färskta fläsket, stekte jag nästan klart på spisen, det fick gå helt klart i ugnen. Stek löken på svag värme, tills att löken är mjuk och fått fin färg
God eftermiddagen denna mulna måndag. Hoppas ni har en bra dag hittills. Jag och ungarna har hållt oss inne hela dagen idag, det känns ruggigt och kallt ute tycker jag och blir inte alls sugen på att ta mig ut genom dörren något nämnvärt
Rör ihop allt så att det blandas väl och klicka ut degen i 2 bakpappersklädda brödformar (1,5 l). Jämna till ytan lite med en blöt slev (eller hand) och låt jäsa cirka 12 timmar i rumstemperatur (~20 grader)
Idag blev det en hastigt ihopslängd middag av strimlad skinkstek som jag hade fryst in nyligen och bambuskott som jag varit och köpt med lite andra asiatiska produkter
Jag tror receptet är en variant av ett recept som danska matprofilen Camilla Plum lagat. Ugn, 200°C. Blanda samman alla ingredienser noggrant, gärna i assistent
Knaperstekfläsket. Smaksätt eventuellt löksåsen med lite av det smälta fettet från stekningen. Ett recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost
20 November 2016. Fläsk,. Kinesiskt. Sötsurt fläsk (Traditionell) - Tang cu li ji (糖醋里脊). Lagade Ku lao jou sötsurt fläsk med grönsaker och ananas tidigare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.