Det var egentligen flera månader sedan jag kom att tänka på inkokt makrill. Jag tror inte jag far med osanning om jag säger att jag inte ätit det på säkert femton år
Igår var Jonny ute och fiskade och fick ett gäng medmakrillar som vi såklart genast stekte upp. Receptet på dillsåsen och makrillen har jag bloggat om tidigare och finns här
Servera såsen till makrillenmed kokt potatis, citronklyfta, sallad och tomat. Koka upp vattnet med salt, lök i bitar, lagerblad, dill, peppar och ättiksprit i en kastrull
Servera såsen till makrillenmed kokt potatis, citronklyfta, sallad och tomat. Koka upp vattnet med salt, lök i bitar, lagerblad, dill, peppar och ättiksprit i en kastrull
Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpanna. Häll i grädden i stekpannan, rör i dillen och senapen smaka av med citronsaft, salt och nymalen vitpeppar
Servera såsen till makrillenmed kokt potatis, citronklyfta, sallad och tomat. Koka upp vattnet med salt, lök i bitar, lagerblad, dill, peppar och ättiksprit i en kastrull
Lägg i makrillen i såsen, koka upp och servera med potatissalladen samt rårörda lingon. Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpanna
Lägg i makrillen i såsen, koka upp och servera med potatissalladen samt rårörda lingon. Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpannan
Lägg i makrillen i såsen, koka upp och servera med potatissalladen samt rårörda lingon. Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpannan
Vi fick några makrillar sist vi var ute och fiskade och dom tillagade vi idag. Jag kryddade filéerna med kryddblandningen "Fiskelycka" och flingsalt och stekte dom i smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.