Imorgon är det punschrullens dag. För en tid sedan bakade jag sockerfria dammsugare/punschrullar, så jag tänkte att det är ett utmärkt tillfälle att dela med mig av receptet nu
Små söta kondisbitar kan ju lätt slinka ner när man är ute och fikar. En favorit hos mig är dammsugarna, följt av nöttoppar och mazariner… Dessa är enklare att göra själv än man kan tro och de blir så mycket godare och inte alls torra som en del kan vara ute på konditori
Dammsugare. Punschrullar – eller dammsugare som jag är van att kalla dem – är nog det allra godaste sättet att bli av med överbliven sockerkaka eller annan mjuk kaka
Här kör vi ännu ett lätt recept. Inget rullande, doppa i choklad eller krångligheter. Du rör ihop smeten, på med ett marsipanlock, smälter mörk choklad och brer på ett lager
Dammsugare är bland det absolut godaste man kan köpa på ett konditori tycker jag. Hur stort utbud det än är i kondisdisken så slutar det påfallande ofta med en dammsugare för min del
Idag firar vi Punchrullens dag. Punchrullen kallas även för Dammsugare och anledningen till detta är att de såg ut som de tubformade dammsugarna som fanns på 20-talet
Dammsugare + kladdkaka = sant. Det luktade fantastiskt när jag tog ut kladdkakan från ugnen. Jag smulade ner kolakakor i kladdkakssmeten och kryddade med arraksarom, Vilken hit och så god smak
Riv sockerkaka och mandelmassa grovt på rivjärn och rör ihop med rumsvarmt smör, kakao och punsch. Rulla ut degen till 5 längder som är 1 1/2 cm tjocka och låt dem stelna i frysen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.