Punschrullar – eller dammsugare som jag är van att kalla dem – är nog det allra godaste sättet att bli av med överbliven sockerkaka eller annan mjuk kaka
Håller på att baka för fullt hus här hemma och bland annat kommer det bjudas på dammsugare i långpanna, grymt smart av fina bloggaren Sweet-and-simple att komma på det
Låt oss börja med dessa enkla dammsugare med smak av pepparkaka. December är här och adventsstämningen har kickat igång, trots bristen på snö och en overload av jobb
Riv sockerkaka och mandelmassa grovt på rivjärn och rör ihop med rumsvarmt smör, kakao och punsch. Rulla ut degen till 5 längder som är 1 1/2 cm tjocka och låt dem stelna i frysen
Små söta kondisbitar kan ju lätt slinka ner när man är ute och fikar. En favorit hos mig är dammsugarna, följt av nöttoppar och mazariner… Dessa är enklare att göra själv än man kan tro och de blir så mycket godare och inte alls torra som en del kan vara ute på konditori
Jag hade bakat dammsugare och tagit med som vi bjöd på. Kändes lagom 70-tal, lagom retro och lagom brunt. Dessutom så har ju Söta Saker 70-tal som månadens sötsak. Nu tvistar de lärda om huruvida dammsugaren är en 70-talsuppfinning, men en sak som är säker är att den blev väldigt populär på 70-talet. Till 12 st dammsugare i varierande storlek gick följande åt. 1 l smulor från sockerkaka5-6 msk punsch100 g smält smör2 msk kakao250 g marsipangrön karamellfärg200-300 g mörk choklad Blanda ihop allt till en smet/deg, rulla ut lagom tjocka och lagom långa längder i platsfolie och lägg i frysen. Vill du läsa mer om dammsugare, punschrulle, arraksrulle, filmrulle, trådrulle, bagarskrap, 150-ohmare, eller säkring, gör du det här och här. 5-6 msk punsch. 200-300 g mörk choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.