120 grader
, eller tills smeten klarar “kul-provet ” . Kulprovet är att du kyler ner några droppar av smeten i iskallt vatten, och när du kan forma en kula av detta så är den färdig. Rör sedan ner honung, och smör , och bryt till sist ner den goda chokladen i blandningen. Rör tills allt har löst sig och du har en fin smet. Häll upp i en bakpappers-klädd form ca : 15*
En absolut favorit bland hemgjort godis är fudge, denna blir precis som jag. vill ha den, len, mjuk slät, inte alls smulig, fast här har jag haft daimchoklad i så då blir den krispig pga daimbitarna, den går att variera efter
1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad. 2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt smeten svalna något så daimen inte smälter i smeten (men inte för länge för då börjar smeten stelna)
Daimfudge. Dan före dan. Mina vänner, imorgon är det självaste Julafton. Tiden har gått ofantligt snabbt om ni frågra mig som tycker att det nästan var sommar bara för ett litet tag sen
Smarriga bitar med knaprig daim. Inte tokiga alls. Receptet hittade jag hos Linda. Hon använde dock endast mörk choklad men jag tog hälften mörk och hälften mjölkchoklad för det var vad jag hade hemma
Daimfudge. Årets julgodis-tillverkning är minst sagt i full gång här hemma. Fudge har blivit lite av "årets grej" denna jul och jag kan verkligen rekommendera det till er alla
Daimfudge. Vi var på julbord förra helgen. Det var väldigt trevligt och med mycket god mat. Fast jag måste lära mig att inte svälta mig hela dagen innan, jag blir inte världens roligaste sällskap då, tror jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.