* Du kan naturligtvis välja bär-/fruktsorter själv. Eftersom vi går på en i Ur och Skur-förskola där man inte serverar frukost så existerar liksom inte riktigt alternativet att låta barnen hoppa över frukosten hemma
Vi kan ju säga som så att det var väldigt svårt att sluta äta även om vi var mätta - "bara en liten klick mos till med lite sås", "bara en bit ölkorv till", "bara en druva med lite sås"
Jag har kommit över en raritet, nämligen min farmor och min farmors mors gamla bakbok. Så här kommer farmors recept på snoddas, kärleksmums eller vad du nu kallar dem för
Köttet i sig är mörkt och ganska rött, det har en smak som ligger lite åt vilt och tangerar åt lever uppblandat med lite vilt-köttsmak – någonstans mitt emellan hjort och ripa med viss syra från marinaden
Sist men inte minst hade Cecilia Duberg (Coach inom hälsa och prestation, har en spalt om mental hälsa i fitness magazine som jag gillar starkt) en föreläsning om att nå mål, drivkrafter, hinder, vilja och hur man ska göra för att klara av det man vill (dvs mål), verkligen superbra, fick med mig en massa smarta tankar som jag kommer ha användning för i framtiden
Och så till ämnet till överskriften denna dag… Detta är ett av våra mest sökta recept på bloggen och jag har inte varit helt nöjd över receptet och manualen så att säga så nu gjorde jag slag i saken och gjorde ett steg försteg-recept
Ifall du vill göra ett mindre antal surkålsdolmar än receptet ovan så kan du hacka upp överbliven surkål från surkålshuvudet och steka upp med exempelvis kryddig ungersk korv och ajvar hälsar Prima
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.