Nej Bodil, receptet ser inte riktigt ut som det vi fick av dej. Och som om det inte räckte med mat så ska ni även få ett vintips och en drink att skåla in våren i, så generösa känner vi oss denna söndagskväll
Perfekt att ta upp på morgonen så är middagsmaten klar när man kommer hem. - ♥ - ♥ - ♥ -Färgen på soppan ser lite blaskig ut men vad gör det när den var så GOD
En av våra ”närboende” gav oss en flaska förra veckan samt även receptet, det var en svart vinbärsjuice som skall intagas ur ett litet glas varje morgon
Grädda på högsta temeratur gärna på en förvärmd baksten eller upphettad plåt. degen ska lossna från bunkens kanter men inte botten, gör den inte det tillsätt lite mer mjöl, lossnar den från botten tillsätt mer vatten
Då var vi hemma igen, alltid skönt att komma hem, sova i egen säng och äta det man själv lagar. Ikväll blev det soppa med kronärtskocka och parma flarn, åt med härligt surdegsbröd
Eftersom vi går på en i Ur och Skur-förskola där man inte serverar frukost så existerar liksom inte riktigt alternativet att låta barnen hoppa över frukosten hemma
Nils var lite deppig för det är första september och därmed officiellt höst enligt honom och visst är sommaren kanske slut men solen skiner och himlen är klarblå
Det passade helt okej till moussen, men till kitost var det en riktig fullträff. Vi tog tag i ett av de bokmärkta efterrättsrecepten i fredags, det var Anki som slog till och gjorde en chokladmousse som vi hittat i ett annat kök, nämligen Momas
Häll lite av sås i botten på en ugnfast form. Onsdagspasta. det är ni värda Själv har jag varit enormt sugen på rött vin, och när Herr O fyllde år för några veckor sedan fick han två flaskor AMARONEVINER i present
Sen är det dags att montera ihop allt detta. Eftersom Sigurd var tvungen att äta vegetariskt igår har han varit lite grinig, så för husfridens skull tillagades denna riktigt manliga lasagne
När det har börjat bubbla lite smått så är din grundsur klar. SURDEGSDAGS. Jag gillar hösten, det är en härlig tid med tända ljus och mustiga grytor, surdegsbröd och för att inte nämna att man snart får börja baka inför julen
Fyllningen är gjord på mandelmassa blandad med vispgrädde och bara för att den ska bli lite mer stabil är det dessutom lite gelatin i, tårtan är spacklad med smörkräm smaksatt med bittermandel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.