Marängbotten. Vispa äggvitorna i en bunke. Tillsätt socker och fortsätt vispa. Häll i vårgårdariset. Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper i långpannan
Jag vet redan vad jag ska uppvakta min mamma med. Räknar med att fler än jag gnuggar geniknölarna denna vecka för att klura ut en riktigt god tårta till mors dag
Fyllningen är gjord på mandelmassa blandad med vispgrädde och bara för att den ska bli lite mer stabil är det dessutom lite gelatin i, tårtan är spacklad med smörkräm smaksatt med bittermandel
I år går jag all in med den ärtigaste och puffigaste lilla rosa tårta man någonsin skådat. Dekorera med hallon och minimaränger och pudra över florsocker TÅRTBOTTEN
Enkelt förklarat så är det en chokladmarsipantårta med tryffel och punchgrädde. Sikta dem torra ingredienserna och blanda försiktigt ned i äggsmeten, varat med mjölken
Har en ny rundad form som kom att användas till dagens tårta. Kul med lite olika former på tårtor. Fyllningarna blev rårörda hallon och mjölkchokladmousse och tårtan spacklades sedan i vit nutellasmörkräm innan den täcktes och garnerades den med marsipan
Här är min tårta som jag ska fira min mamma och mormor med. (Jag har som vanligt bakat en klassisk tårtbotten som jag fyllt med svartvinbärsmousse och citron- och chokladmousse
Sedan täckte jag med rosa marsipan och gjorde ett ansikte i sugerpaste. Fick tyvärr inte tag i svarta morrhår så de målade min syster med blå färg istället
Toppa med jordgubbar och resterande daimkross. Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.