4 900 g potatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk timjan 1 tsk oregano 100 g fetaost 1/2 dl vatten 1 gurka 1 dl matyoghurt 4 tomater 1 tsk rödvinsvinäger 1 tsk olivolja 1 förp persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris (gärna basmati) 1 gul lök ca 500 g nötfärs 1 tsk olja 1 krm kanel 1 tsk spiskummin 1 tsk sambal oelek 1/2 dl tomatpuré 1 köttbuljongtärning 400 ml kokosmjölk 1 msk majsstärkelse 1/2 dl vatten 3 tomater salt och peppar 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Om ni har någon påsemed saffran över sen i julas (eller spring ut och köp. Man fräser saffran och vitlök tillsammans och släpper lös aromerna, sedan kokar man riset tillsammans med hälften av vattnet som man ska ha och en burk passerade tomater
Här serverar vi den på grön bädd med len citronsås. Täck med dubbelt smörpapper eller litet folie. Smörj ett ugnssäkert fat, lägg på fisken och strö över litet salt
Skär rullen i bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen tills de blivit gyllenbruna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.