Dagensmiddag. Lägg laxen i en ungsäker form, blanda ihop osten med citronpeppar & salt. Jag åt det med kokta sommargrönsaker och ett finncrisp med massa ost & skinka
Idag tömde jag påsen med fryst och hackad bladspenat, som jag haft öppnad alldeles för länge och fräste upp det tillsammans med finhackad färsklök, vitlök och innanmätet från auberginen jag gröpt ur här om dagen då jag gjorde Tacofylld aubergine
Dottern som envisas med att att hon inte gillar lax tog faktiskt några tuggor av fisken, medans mannen dissade det, tror han hade hoppats på att det skulle vara potatis eller quinoa till laxen, men ris är ju minst lika gott
Annars blir rätten kanon god ändå, majonnäsen som smälter ihop med dillen över laxen -tok gott. lägg ett bakplåtspapper på en plåt och placera fisken med skinnsidan mot pappret
på så sätt blev den bra - men det här med att hälla saften från en hel citron över. Har läst flera tips om att man ska täcka laxenmed majonnäs eller crème fraiche för att den ska bli extra saftig
Stek upp fyllningen, i detta fall kycklingfilé kryddad med paprikakrydda och champinjoner - jag steker dom var för sig och låter sig kallna lite i en egen bunke/kastrull
En majonnäs- och crème fraichebaserad örtsås smakar bra till. Nu var det så länge sedan jag bjöd på fisk här på bloggen så ni börjar väl undra, laxfantast som jag utgett mig för att vara
Tuva-Li fick lax och couscous till middag idag. Dagensmiddag blev - pasta med bacon- & champinjonsås. Tog max en halvtimme att laga rätten och det är perfekt för mig som har lillan med, maten ska helst gå snabbt att göra
Skär eventuellt bort skinnet på laxen och salta och peppra den runt om. Finhacka basilikabladen och mosa fetaosten med en gaffel tillsammans med basilikabladen och crème fraiche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.