Tillsätt under tidenspenatentillsvamp-ochlökblandningen och stek tillsden sjunkit ihop. Lägg spenatfyllningen på halva pasta-arket, toppa med en rejäl sked ricotta och svep över resten av pastan
Blanda ner övriga ingredienser och nästan allt mjöl. 5 dl vatten. ca 4-5 dl vetemjöl special. Låt svalna till 37 grader och lös däri upp den smulade jästen. Arbeta degen och dela i 16 bitar som trillas till bollar. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i mitten av 225 graders ugn, ca 10-12 min. 5 dl vatten. ca 4-5 dl vetemjöl special
Hej alla glada matvänner och god fortsättning på sommaren. Jag plockade fram ett gamla receptet i huvudet från Hotell Malmen i Stockholm där jag första gångentillagadedenna fantastiska maträtt någongång i början av åttiotalet
Lockelsen är förstås utsikten, och framför allt att vända sig om och beundra Manhattans skyline – numera med skyskrapan Freedom Tower i fokus, som sakta växer upp där de forna World Trade Center-tornen stod
) i tv-soffan, mysa och njuta av den där fredagskänslan. För Håkan är det fredagskänsla igen, det hör inte till vanligheterna att vara ledig helg efter helg på detta viset, har faktiskt inte hänt sedan arbetslivet satte igång
Vänd sedan ner potatisen, hackad gräslök, dill och löj/sikrom och smaka av med salt och peppar. Skala potatisen, skär den i halvor och koka tillsden är mjuk
Det var otroligt gott och nu svänger jag gärna ihop detta själv då det är en lyckad ”kombo”. Första gången som jag besökte min svärmor sa min sambo att jag lovar att det blir fylld avokado med räkröra till förrätt
En morgon förra veckan när jag satt och myste i mitt varma kök, och gladde mig åt att inte behöva vara ute i det kalla, regniga höstrusket, fick jag ett sms från vår yngsta dotter
Ingen pingis idag, istället har vi tagit vår traditionella söndags-återvinningspromenad, mathandlat lite till kommande veckas meny och tagit tag i planeringen av sillinläggningarna till påsk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.