Om du i likhet med mig tycker det räcker fint med att cocosmjölk innehåller cocosnöt och vatten. En liten improviserad raita är inte heller dumt att ha till daal
Inlägget Daalmed röda linser dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Jag har ett annat recept på daal HÄR. Mustig och kryddig indisk gryta med röda linser som smakar underbart gott
– om du vill, en påse bladspenat och massor med färsk koriander till servering. En absolut favorit i vårt kök är denna Daal – en indisk linsgryta som alltid blir fantastiskt god
Fräs lök, vitlök och ingefära i ghee tillsammans med kryddorna. Det här receptet på daal kommer från hans pappa och smakar sådär som det smakar på indisk restaurang
Finhacka rödlök och vitlök, fräs i en gryta med olivolja. Stek blomkålsbuketterna hastigt med smör och sesamolja i en stekpanna, smaksätt med salt och peppar
1Servera med tortillabröd, som stekts i lite smör gräslök limefrukt crème fraîche (eller yoghurt). 2 gula lökar 10 cm ingefära 6 klyfta vitlök 2 morötter 75 g smör 2 msk rapsolja 1,5 msk garam masala 400 g krossade tomater 3 dl röda linser ca 0,5 l vatten salt
Färdigköpta båda två, pappadumsen behövde bara penslas med olja och köras i mikron någon dryg minut och chutneyburken ja den var ju bara att öppna och ställa fram
Finhacka löken och stek den i hälften av smöret i en gryta. Skiva vitlöken. Skala och riv moroten. Lägg i moroten, hälften av vitlöken och spiskummin och senapsfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.