Daal, en vegetarisk gryta.
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Daal 4 port 1 stor schalottenlök, fint hackad
  • 2 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 krm kanel
  • 1 tsk garam masala
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 3 gröna kardemummakapslar eller 1 tsk malen kardemuma
  • 1 stor morot i skivor
  • 1 liten sötpotatis, i små tärningar
  • 1 burk á 400 g krossade tomater
  • 1 burk á 400 g kokosmjölk
  • 2 dl röda linser
  • 2 dl vatten (använd gärna vattnet att skölja ur tomatburken)
  • sambal oelek efter behag, vi tar ca ½ tsk
  • 1 påse á 70 g babyspenat
  • salt och peppar
  • ev. limejuice
  • Hetta upp olja i en gryta och fräs lök, vitlök och alla kryddor under omrörning någon minut så att löken mjuknar.
  • Tillsätt morot och sötpotatis och låt fräsa med någon minut till under omrörning.
  • Häll i tomatkross, kokosmjölk, linserna, vatten och sambal oelek.
  • Låt grytan småbubbla på låg värme under lock i 20-30 minuter tills potatis och morötter är mjuka, rör om någon gång under tiden och späd eventuellt på med mer vatten om du tycker det behövs.
  • Någon minut innan serveringen rör du ner bladspenaten och låter den värmas upp.
  • Smaka av med salt och peppar och ev. limejuice om du vill ha en syrligare smak på grytan.
  • Servera gärna papadums eller naan till grytan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.