3 gröna
kardemummakapslar eller 1 tsk malen kardemuma
1 stor
morot i skivor
1 liten
sötpotatis, i små tärningar
1 burk
á 400 g krossade tomater
1 burk
á 400 g kokosmjölk
2 dl
röda linser
2 dl
vatten (använd gärna vattnet att skölja ur tomatburken)
sambal oelek efter behag, vi tar ca ½ tsk
1 påse
á 70 g babyspenat
salt och peppar
ev. limejuice
Hetta upp olja i en gryta och fräs lök, vitlök och alla kryddor under omrörning någon minut så att löken mjuknar.
Tillsätt morot och sötpotatis och låt fräsa med någon minut till under omrörning.
Häll i tomatkross, kokosmjölk, linserna, vatten och sambal oelek.
Låt grytan småbubbla på låg värme under lock i 20-30 minuter tills potatis och morötter är mjuka, rör om någon gång under tiden och späd eventuellt på med mer vatten om du tycker det behövs.
Någon minut innan serveringen rör du ner bladspenaten och låter den värmas upp.
Smaka av med salt och peppar och ev. limejuice om du vill ha en syrligare smak på grytan.
Passa på att använd er av höstskörden och gör då gärna palsternacksstompen. Dela rotfrukterna några gånger, bitarna kan vara ganska stora så att de lätt kan plockas upp ur grytan senare
I min jakt på vegetariska rätter så har jag den här månaden valt att ha vegetariskt som tema på Månadens middagstips, och ett tips som kommit in från Livsnjutarnas gourmetkök kände jag att jag ville testa omedelbums
1Hacka sedan svampen och löken och fräs dom lite lätt med smör. 1Häll sedan ner grädden och gräddfilen i svampen och löken och koka upp lite lätt under rörning. 1När bönorna har kokat klart häller man ner dom tillsammans med resten. 1Häll sedan i sojan och fonden tillsammans med resten, salta och peppra efter smak
Den här smarriga grytan, som vi käkade häromdagen, är influerad av det nordafrikanska köket. Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Dagen började med vattenläckage på jobbet, GAAAAAH. Hade en hel del huvudbry att ta itu med som inte bara innefattade vattnet- det är så mycket nu när semestertiden är här
Red av med maizena. 300 g vegetariska grytbitar. Fräs lök, hackad i grova bitar, och svamp i lite olja. Tillsätt grytbitarna och låt de fräsa med några minuter
Den här kalasgoda grytan har smaker som är inspirerade av det indonesiska köket. Tyvärr har jag inte skrivit upp vart jag har hittat originalreceptet, men jag tror att det kommer från 'GeniusKitchen' (se här)
Arla® Svenskt Smör. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 gul lök 2 gula paprikor 400 g zucchini Arla® Svenskt Smör 1 burk kikärter à 400 g 1 burk konserverade hela tomater 1 krm svartpeppar 1 tärning grönsaksbuljong 1 tsk torkad timjan Gremolataröra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.