Det är allt som behövs för att göra fina genomskinliga ägg till påsk. Vill du prova några riktiga klassiker så kan vi tipsa om en läcker Carbonara eller en Pestopasta med smak avMedelhavet
Låt stå liten stund, detta gör du för att lättare få ut pannacottan ur glaset. När mjölken är hyfsat varm, varm nog att smälta chokladen, tar du av den från värmen
Det finns såklart ett utbud av ”finare” köpe-köttbullar som man kan välja exempelvis Stensåkra som säljs i mindre förpackning och är himla goda att skiva till smörgåstårtor eller ha kalla som fyllning i baguetter
Du gör bara smeten till brödet och låter den jäsa av sig själv – utan tillsatt surdegskultur. Det visade sig vara det absolut enklaste sättet att göra surdegsbröd som jag har provat
Ganska dyrt att köpa, men nu har jag äntligen fått lära mig att göra egna. Sedan är det bara att sila av och ta en dos med 40 droppar i ett halvt glas vatten så fort man känner en förkylning i antågande
Men tyvärr är produkterna i butiken ofta pastöriserade, har ganska lite variation av bakteriestammar och har en massa tillsatt socker, vilket gör att de inte är så hälsosamma som de skulle kunna vara
…kartongbit och aluminumfolie, kan du använda en bricka – jag hade ingen bricka, därav tänket. Det var jättekul att göra detta och det tar ungefär en timme att fixa
Varje gång jag får ett ryck och gör egen ost undrar jag varför jag inte gör det oftare – det är ju så mycket godare än den man köper och betydligt billigare
En skinkschnitzel är inte sällan panerad, dvs doppad i en röra av ägg och ströbröd, men eftersom den röran duktigt suger åt sig fett, avstår vi det idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.