) och tyr mig till comfort food nu. Oj nej världen. Vilken dag…. Jag reagerar som en amerikan (. Men, vi glutenintoleranta kan inte svänga via affären efter gott, ljummet, ostigt bröd med samma lätthet som andra… Attans
I dag har jag bakat glutenfria kakor och allt blir så gott… Jag har gjort de sista recepten till min kommande bok och vi tog omslagsfoto som jag tror kan bli bra
Smält rabarber och socker på medelvärme till en kompott. Hacka ihop mix, fiber, socker och smör till smulor, arbeta in ägget till en deg, tryck ut i pajform (ca 24 cm) o låt vila i kylskåp 20 min. Vispa äggvitorna hårt, blanda i sockret och vispa ytterligare ca 5 min till fast maräng
Blanda ihop smör, socker, havremjöl, mandelmjöl, maizena och vaniljsocker så det blir en smulig deg. Har du rabarber kvar så testa denna paj, har du dessutom en glutenfri vän passar det perfekt att bjuda in till lite fika
Smält smöret och ta bort från värmen. Vispa ihop ägg, äggula och kokossocker. Smörj 3 små formar med smör och fyll med chokladfondanten. Förvara de då i kylskåpet och ta fram 20 minuter innan de ska gräddas. 100 gram mörk choklad , jag använde hälften 70% och hälften 86%
Lägg dem i en pajform, strö över socker och potatismjöl (rör runt lite i dem så det blandas). mät upp vetemjöl och socker i en bunke, skär margarinet i stavar
Smält smöret i en kastrull och tillsätt resten av strösockret, havregrynen och de hackade nötterna. Rör om i blandningen och häll sedan detta över rabarbern, platta till så att det blir slätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.