Tyvärr är inte de svenska jordgubbarna här ännu, men det cypriotiska har ju faktiskt anlänt. Har verkligen haft helt underbar ledighet, trots att mannen är bortrest igen
Tillsammans med vin, tomat och örter ingår den i många Cypriotiska rätter. Cypriotisk Lammgryta Det här lammet är favoriten bland det jag lagat, sen jag kom hit till Ayia Napa
Servera med t ex potatismos och ev lingonsylt, eller som en del av en plockbuffé med lite goda röror som t ex paprikaröra, hummus, ostknyten och ungsstekta potatisklyftor
Bland ostarna är en av mina favoriter den cypriotiska Halloumin. Mat och dryck från södern. Den grekiska och turkiska maten ligger mig varm om hjärtat, efter många års resor till Medelhavet
Har ni prövat kycklingfärs. Om inte gör det. Så himla gott. Jag svängde ihop några kycklingfärsspett och serverade en vanlig vardag tillsammans med tortilla, picklad morot och paprika som jag snabbpicklade medan kycklingspetten gick klara i ugnen
150-200 g halloumi, tärnad (jag säger det igen den äkta cypriotiska är godast). 150-200 g halloumi, tärnad (jag säger det igen den äkta cypriotiska är godast)
Tina smördegsplattorna något. Halvera och kavla snabbt ut dem något. Fördela lite ost och skivat päron i mitten på varje smördegskvadrat och vik in kanterna
Sätt ugnen på grill eller högsta möjliga värme. Dela paprikorna i två delar och ta bort kärnorna. Lägg paprikahalvorna på en lätt oljad bakplåt med skalet uppåt och rosta dem 20-30 minuter tills de är svarta och bubbliga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.