1 saltStrimla
kålen, riv morötterna på grova sidan av rivjärnet, hacka löken i tunna strimlor och finhacka jalapeño/chilin. Lägg alla grönsaker i en skål. Tillsätt oregano, salt, peppar och blanda.Koka upp vatten, tillsätt vinäger och låt puttra nån sekund. Häll sedan den heta vätskan över grönsakerna och blanda noga.Lägg grönsakerna i en burk eller behåll i skålen. Låt stå och kallna några timmar. Servera gärna med pupusas. Salladen klarar sig fint i kylen upp till 7 dagar.
En sallad som räcker en hel vecka, man gör salladen under helgen och vips har man grönsaker till veckans alla måltider, salladen håller minst en vecka i kylen
Ingredienser Portioner. 4 4 ägg 2 hela saltgurkor 1 kruka gräslök 2 tsk dijonsenap 1 dl crème fraiche salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
1 grillad kyckling (köp eller grilla själv) 65 g rucolasallad 1 gurka, i munsstora bitar 4 tomater, i munsstora bitar 0,5 silverlök, i tunna skivor 2 mozzarellaostar 70 g salami, i tunna skivor (het sort, t ex ventricina) 70 g parmesanost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.