Lägg upp på ett fat eller tallrikar och garnera medräkor och dill. Blanda osten med grönsakerna. Späd med mjölk och smaka av med citron, salt och peppar
Lägg i räkorna när det är några minuter kvar på riset. Själv tycker jag det är godast med ett klibbigt ris till men det går även bra med pasta om man gillar det bättre
Till riset åt vi grillade räkormed en lime- och koriandermarinad. Så gott tillsammans medräkorna. Hacka den färska koriandern och blanda medriset och servera med limeklyftor
Tina räkorna. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen i vatten med en grönsaksbuljongtärning. Skär bort den träiga delen på broccolistocken och skär till mindre bitar – skala stocken med en potatisskalare om den är träig
Skala räkorna under tiden. Rismedräkor & cashewnötter1-2 port2 msk olja 1/2 gul lök, hackad 2 tomater, hackade 1 tsk malen koriander 1/2–1 tsk torkad chili 1 nypa salt 1 1/2 dl basmatiris (100 g) 500 g räkormed skal (170 g utan skal) 100 g rostade cashewnötter 1 näve färsk koriander, hackadHetta upp olja i en stekpanna. Tillsätt det okokta riset och stek i ytterligare 1/2 minut. Häll på 2 dl vatten, lägg på lock, sänk till lägsta värme och låt puttra i 15–20 minuter, testa att riset har bra konsistens. 1/2 dl basmatiris. 500 g räkormed skal
Ett tips är att byta ut räkornamed annan protein för variation. I medriset och ingefäran. Minns ni att Tefal budet kom med ett recept från självaste Tina Nordström
Under tiden som riset kokas, skalas räkorna. Tillsätt räkorna mot slutet. Vissa är milda, med smak som en paprika och går utmärkt att hacka ner rå i en sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.