10,5 st
ananasSå här gör du Skölj linserna och koka dem tills de är mjuka, cirka 5–10 minuter. Häll av vattnet. Blanda gurkmeja, paprikapulver, chilipeppar och spiskummin med vattnet. Dela kycklingfiléerna i bitar. Värm oljan i en panna, bryn kycklingbitarna, lägg i löken och låt den mjukna utan att ta färg. Blanda ner de hackade tomaterna, hackade vitlöken och rivna ingefäran med kycklingen. Vänd ner kryddblandningen och låt småputtra cirka 15 minuter. Dela ananasen och skär den i bitar. Blanda ner bitarna i pannan. Låt puttra 2 minuter. Rör till sist ned linserna. Servera med bröd. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 10
De ville ha kycklingwok med mycket grönsaker. Smaka av med ingefära, vitlök, salt o peppar. Servera som ensamrätt eller tillsammans med nudlar eller ris
Koka upp vattnet tillsammans med salt, vitpeppar, morötterna och en klyftad gul lök i en stor gryta. När helgen kommer då har man ju tid för lite "långkok" så i lördags slog jag till och gjorde currykyckling i kokosmjölk efter inspiration ifrån Remsans recept på currykyckling
4 4 port basmatiris eller annat ris 1 gul lök ca 600 g strimlad kycklinglårfilé 1 tsk salt 2 krm peppar 1 msk olja 1 msk curry 2 dl vatten 2 msk kycklingfond eller buljongtärning (2 msk fond motsvarar 1 tärning) 1 1/2 dl matlagningsgrädde ev majsstärkelse (Maizena) 2 msk persilja 1 1/2 dl mango chutney salt och peppar att smaka av med Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Majskycklingbröstfilé/-lårfilé 5
Kycklig som blandas medi härligt mustiga smaker av curry, ingefära, spiskumin och gurkmeja. Stek kycklingen och blanda i övriga ingredienser, småsjud en stund och servera sedan med ris och sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.