Jag har lagt ut en hel del olika recept på burgare här på Citroncest, men jag tror aldrig att jag faktiskt lagat till en hederlig burgare på kött, med god hemmaslagen majo och krispigt bröd
Koka bovetenudlarna enligt anvisningen på förpackningen (överkoka inte, nudlarna fortsätter att tillagas i pannan efter kokningen) och häll av i durkslag
Vispa äggvitorna och ättikan/saltet hårt. Tänk på att minska mängden om du väljer flera alt. Blanda ihop äggulorna, färskosten och paprikapulvret till en jämn smet, och vänd ner den i äggvitan
Brödet ska ha en lätt krispig yta och låta stumt när du knackar lite lätt på det. Tätt efter lingon – och zucchinibrödet kommer detta som mest bakade bröd av er läsare
Rör ihop kvargen med havregrynen och tillsätt sedan salt och bakpulver. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Det är extra viktigt när det gäller glutenfritt bröd, som nästan är omöjligt att få till lika luftigt och "mufsigt" (som min svägerska brukar säga) som ett vanligt bröd - såvida man inte vill använda en mix baserad på vetestärkelse
Och idag ska jag ger er receptet på ytterligare ett bröd. Det är många som ifrågasätter mitt val att äta glutenfritt här - eller egentligen ifrågasätter de inte det, de undrar mer hur det ens är möjligt att leva glutenfritt i landet av pasta och pizza
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Blir då ett bröd med "mindre" skivor. Glutenfritt och mjölkfritt nötbröd och ett rop på tomten. Bara en massa nötter och fröer som man blandar med lite olja och ägg
Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött påoch testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Riv morot och lök på grova sidan av rivjärnet. Vi är många nu som gått över till en glutenfri livsstil med lite kolhydrater och mer av naturliga fetter
laxskivor, skalade räkor, dillvippor, citronskivor, gurkskivor, röd caviar eller vad du vill. I morgon är det Midsommarafton go´vänner och jag hoppas att solen ska skina på er och att ni är pigga och kuranta så att ni kan svänga runt i midsommardansen
Havtorn kan jag ju nästan inte leva utan, det hjälper mig att få ordning på mina torra slemhinnor här och där, så det äter jag i någon form nästan varje dag
Toppa våfflan med laxröra, avokado, räkor, citron och dill. En betydligt nyttigare våffelvariant med spenat som jag toppade med handskalade räkor, avokado, citron, dill och en läcker röra med kallrökt lax och färskriven pepparrot
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.