Currygryta med potatis, blomkål och linser
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 1 1 röster

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 12 klyftor vitlök
  • 11 msk ingefära, riven och färsk
  • 11 msk curry, gul och torkad
  • 1400 g blomkål (ca 0,5 stort huvud)
  • 1500 g potatis
  • 11 l vatten
  • 13 dl linser, röda och torkade
  • 11 grönsaksbuljongstärning
  • 11 msk koriander, fryst
  • 11 gul lök 2 klyftor vitlök 1 msk ingefära, riven och färsk 1 msk curry, gul och torkad 400 g blomkål (ca 0,5 stort huvud) 500 g potatis 1 l vatten 3 dl linser, röda och torkade 1 grönsaksbuljongstärning 1 msk koriander, frystSkala och hacka lök och vitlök fint.
 Riv ingefäran.
 Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, ingefära och curry i olja på medelvärme i ett par minuter.
 Hacka blomkål och potatis i centimeterstora bitar och lägg i fräset. Rör runt.
 Tillsätt vatten, linser och buljong och låt koka i 15 minuter.
 Lägg i den frysta koriandern på slutet.
 Servera som den är eller mixa grovt med stavmixer för en lite krämigare gryta.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.