11 gul
lök 2 klyftor vitlök 1 msk ingefära, riven och färsk 1 msk curry, gul och torkad 400 g blomkål (ca 0,5 stort huvud) 500 g potatis 1 l vatten 3 dl linser, röda och torkade 1 grönsaksbuljongstärning 1 msk koriander, frystSkala och hacka lök och vitlök fint. Riv ingefäran. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, ingefära och curry i olja på medelvärme i ett par minuter. Hacka blomkål och potatis i centimeterstora bitar och lägg i fräset. Rör runt. Tillsätt vatten, linser och buljong och låt koka i 15 minuter. Lägg i den frysta koriandern på slutet. Servera som den är eller mixa grovt med stavmixer för en lite krämigare gryta.
Lägg upp och garnera med persilja och rostade valnötter. Hacka vitlök fint och tärna tomaterna. Hetta upp olivolja och stek försiktigt vitlöken så den mjuknar men inte bränns
Ingredienser Portioner. 4 Pasta 100 g purjolök 200 g zucchini 12 blommor från pumpor 2 1/2 msk extra virgin olivolja 1 dl vispgrädde 340 g pasta (gärna fusilli) 100 g getost havssalt Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.