Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 250 g champinjoner 1/2 kruka persilja ca 550 g strimlad färsk skinka 2 msk olja 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 köttbuljongtärning eller oxfond (1 köttbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk oxfond) 2 tsk grönpeppar i lag 2 1/2 dl vatten 1 tsk maizena majsstärkelse salt och peppar 1 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan
Currydoftande kycklingsoppa är det första receptet vi testar ur Monikas matkasse. Currydoftande kycklingsoppa from Matskafferiet 200 gram kycklinglårfiléer
Orientalisk skinkgryta. Godkväll mina vänner. Egentligen borde jag gå och lägga mig nu, och ja, faktum är att jag ska göra det alldeles strax också vill jag lova
Currydoftande fiskgratäng med ris och skaldjur4 port2,5 dl ris1,5 dl vatten + 0,5 fiskbuljongtärning1,5 dl vitvin (eller lite citronsaft)500 g valfri fiskfilé1 burk musslor i lake100 g frysta räkor1,5 dl grädde1 msk vetemjöllk2,5 dl fiskbuljong2 äggulorSalt & peppar1 msk curryTina räkorna och skala dem
1. Skala lök och morötter. Hacka den gula löken och skiva vitlöken, skär morötterna i stora bitar. 2. Skär bogen i bitar och bryn i omgångar i smör i en stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.