Curry- och fläskgryta
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g Benfri fläskkarre i bitar
  • 11 st finhackad gullök
  • 12 st pressad vitlöksklyftor
  • 11 st Hackad äpple
  • 13 st Finhackade morötter
  • 12-3 tsk curry
  • 11 msk konc kycklingfond
  • 12 dl vatten
  • 12,5 dl matlagningsgrädde
  • 11 Näve hackad persilja
  • 1 salt och svartpeppar
  • 14 Portioner kokt pasta eller potatisHetta upp en stekpanna och i med en klick smör. Stek köttet i små bitar, 2x2 cm i salt och svart peppar. Stek dem nästan färdiga.
  • 1 Lägg i en klick smör i en kastrull och stek lök, vitlök, morot, äpple och curry. Grönsakerna ska få fin färg och bli mjuka. Häll sen på vatten och kycklingfond. Lägg i köttet och häll i grädden. Smaka ev av med salt och peppar. Låt det puttra samman ca 10 minuter medan pastan kokas. Innan du serverar rör du ner hackad persilja. Ät med en god pasta till eller potatis om du tycker bättre om det. Smaklig spis!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.