Jag gillar potatis som kokar i grytor med kokosmjölk och curry och det här en variant av det. Jag lagade den ganska mild för att Stella skulle gilla den och det gjorde hon, och det gjorde vi med
Alsace ligger granne med Tyskland. Skala potatisen, skiva ganska tunt. salt & peppar. Den vanliga varianten blir ofta lite trist, men med vitt vin i såsen får den en välbehövlig smakskjuts
Om du vill äta tomater till som såsigt tillbehör så olivoljar du och saltar dem lite grand innan du ställer in dem på ett fat i ugnen medpotatisen de sista tio minuterna ungefär
Koka blomkålen och potatisen i lite vatten tillsammans med lök, tomater, chilipeppar, gurkmeja, paprikapulver, asafetida och salt tills grönsakerna är nästan färdiga
När du börjar skönja lite stekyta på potatisarna så häller du i de bruna senapsfröna i stekpannan och steker tills potatisen blivit lagom mjuk och knapriga, du kan behöva fylla på med en klick ghee om det ser torrt ut
Under tiden värmer du upp en större stekpanna med rikligt av olja, lägg i potatis och morötter som du vänder försiktigt ofta tills det är mjukt, smaka av med salt och svartpeppar
2 kg fast potatis, med skal 1 kg körsbärstomater 2 dl olivolja 100 g vitlök, klyftor med skal 15 g rosmarin 1 msk tomatpuré 150 g färsk timjan salt peppar
Currypotatis är en smakrik gryta kryddad medcurry. Servera med ris och sallad. Tillsätt tomatpuré, svartpeppar, paprikapulver, salt och curry, och rör om
Under tiden lekte jag ihop Panag currymed vit & grönsparrissås. med såsen. passar kycklingen och Panag currymed vit & grönsparrissåsen, lika bra om inte bättre med ris men
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.