Cupcakes med äpplen
Efterrätten - Desserter och bakverk
Efterrätten - Desserter och bakverk
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser (12 st cupcakes)
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl mjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • en nypa salt
  • 1 dl mjölk
  • 3 äpplen (tärnas och steks i smör, kanel och socker)
  • vaniljsås
  • 1 msk kanel och 1 msk socker men det är givetvis efter egen smak. Stek endast äppeltärningarna i några minuter och låt de sedan stå och svalna. Vispa sedan ihop det rumsvarma smöret med sockret och vispa därefter i äggen. Blanda de torra ingredienserna och rör i den torra blandningen i det ihopvispade smöret, sockret och äggen samtidigt som mjölken hälls i. Därefter blandas äpplena i och smeten klickas i pappersformar, gärna i en muffinsform. Låt grädda i 200 grader i ca 20 min, de ska inte vara kladdiga. Använd sedan fast vaniljsås som topping så det blir en äkta cupcake. Lycka till!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.